Cumartesi, Ağustos 08, 2020

Die Hart

Quibi bu bahar aylarında yayın hayatına girmiş bir streaming servisi. Adını "quick bite"ın kısaltılmasından alıyor, tadımlık manasında. Içeriğini de bu tarz yayınlar oluşturuyor; her biri 9-10 dakikadan oluşan diziler. Temel olarak yaptıkları şey, 90 dakikalık bir filmi 10 parçaya bölüp hap gibi peyderpey vermek. Mevzu, millete yolda belde giderken,  filmin 20 dakikasını anca izleyebildim derdine düşmeden düşük dozajda izlencelik sunmak. Fena fikir değil aslında ama servisin başlama tarihi pandeminin göbeğine denk gelince seyirci kitlesini yolda değil eve tıkılı halde çekmek durumunda kaldılar, beklenenin çok altında bir ilgi gördü haliyle. Seyirci nezdinde de rağbete mazhar bir içerik üretememiş gibi görünüyorlar, o da ayrı konu tabii.

Sahip olduğu konsepte başta bir hayli önyargılı yaklaştığım için dizilerine çok dikkat etmemiş olsam da "Die Hart"ı görür görmez ilgimi sündürdüğünü söyleyebilirim. Kevin Hart'ın kendisini oynadığı dizide Dwayne Johnson gibilerin yancısı olarak anılmaktan sıkılan aktörümüz aksiyon starı olmaya karar veriyor. Kimse tarafından ciddiye alınmadığını farkedince de çareyi John Travolta'nın canlandırdığı Ron Wilcox Aksiyon Starları Okuluna katılmakta buluyor. Ondan sonra bir dizi eğlencelik hadise tabii ki.


Filmografisi tam olarak bu gerçeği yansıtmaktan uzak olsa da Kevin Hart son on yılın en başarılı komedyenlerinden birisi. Burdaki sudan çıkmış balık performansı ve kendiyle dalga geçebilmesi de dizinin en büyük avantajı. Fakat yazar kadrosu aktörle aynı kalibrede değil gibi, yeterince komik malzeme sunamamışlar. Oysa gerek Travolta ile olsun, gerek Nathalie Emmanuel ve Josh Hartnett ile olsun, sahne dinamikleri iyi genelde ama gene de elindeki yetenek havuzunu çok nitelikli kullanamamış yaratıcı ekip. Finaldeki sürprizin fazla tahmin edilebilir olması da eksi bir not. Ama gene de Quibi'nin adına yakışır biçimde tadımlık olarak iyi giden ve hakikaten de çerez gibi tüketilen bir dizi. Quibi'nin konseptine fazla önyargılı yaklaşmakla hata etmişim, bir bildikleri varmış. Çok beklentiye girmeden bir şans verilebilir.