Pazartesi, Aralık 26, 2011

2011'in En İyi Posterleri



Rise of The Apes'in diğer poster çalışmaları filme ayrılan tanıtım bütçesi düşünüldüğünde pek de başarılı değildi. Fakat bu iki poster filmin ruhunu en iyi şekilde tanımlamakla kalmıyor, aynı zamanda zekice tasarımları ve görsellikleriyle de göz dolduruyor. (D)EVRİM!


Dexter'ın bu sezonki din ağırlıklı temalarına temas eden şahane bir çalışma. "İntikam Meleği Dönüyor"dan daha iyi bi tagline da bulunamazdı heralde.


Roman Polanski'nin filmi çocukları kavga eden iki ailenin olayı medeni biçimde tartışmak üzere bir araya gelmelerini konu ediniyor. Hadisenin giriş, gelişme ve sonucuna dair afiş çalışmasından fikir edinmek mümkün!


Bazı filmlere yapılan son derece özensiz posterleri gördükten sonra Ides of March gibi örneklerle karşılaşınca hala bu işi çok büyük bir bütünün parçası olarak görüp ciddiyetle yaklaşan insanların var olduğuna sevinmekten kendinizi alamıyorsunuz. Yılın en iyi filmlerinden birine yakışır şekilde yılın en iyi posterlerinden biri.


Önümüzdeki yaz gösterime girecek Rises ile birlikte tamamlanacak Dark Knight üçlemesi için hazırlanmış fan yapımı bir poster çalışması. Dark Knight Rises'ın şu ana kadar görücüye çıkan diğer iki posteri de göz alıcı ama önümüzdeki yılın filmi olduğu için bu listeye almadım.


Ghostface'in alameti farikası iki unsuru maske ile bıçağı zekice ve şık bir biçimde sentezlemeyi başarmış bi tasarım.


Filmin fragmanlarından yükselen beklentileri pekiştiren bi poster çalışması. Sonucun bekleneni verememiş olması üzücü.


Zack Snyder'in biraz fazlaca üstüne gidilmiş filminin, sarı saçlarıyla resmen göz kamaştıran Emily Browning'den gücünü alan posteri.


İğrenç Human Centipede'nin daha da iğrenç devam filminin afişi burada ne arıyor diye düşünülebilir. Fakat filme dair az buçuk fikir sahibiyseniz bundan daha münasip bir poster tasarımı daha olamayacağını da biliyorsunuz demektir.