Pazartesi, Ağustos 30, 2010

The Pretty Reckless - Light Me Up


Taylor Momsen, paraya aç bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş olacak ki daha 2 yaşındayken bir ajansa kaydettirilmiş ve 3 yaşından itibaren reklamlarda görünmeye başlamış. 7 yaşındayken yer aldığı Ron Howard filmi "Grinch"de Jim Carrey ile karşılıklı oynama şansı yakalamış ve parlayan yeni çocuk yıldız olarak herkesin radarına girmişti zamanında. Akabindeki oyunculuk kariyeri Robert Rodriguez'in "Spy Kids 2: Island of Lost Dreams" si ve Gus Van Sant'ın "Paranoid Park"ı gibi örneklerle devam eden Momsen son 3 yılın fenomen dizilerinden biri haline gelmeyi başaran "Gossip Girl"deki Jenny Humprey karakteri ile geniş kitlelerce tanınan bir oyuncu haline gelmeyi başardı. Fakat son 2 sezondur dizide giderek daha az belirmeye başlamıştı ve bunun sebebi de müzik kariyerine ağırlık vermesiydi.


Momsen'in "The Pretty Reckless"i geçtiğimiz yıl içinde kurulmuş bir grup. Paramore, Pop Evil ve My Chemical Romance gibi gruplarla çalışmış Kato Kahndwala'nın yapımcısı olduğu grubun esin kaynakları arasında Beatles, Oasis, Kurt Cobain ve Joan Jett gibi grup ve müzisyenler yer alıyor Momsen'in açıklamalarına bakılırsa. Bu yıl gösterime giren "Kick-Ass"in soundtrackinde yer alan "Make me Wanna Die" ile dikkat çekmeyi başaran grup ilk stüdyo albümünü de geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü.


Gitarda Ben Philips ve davullarda Jamie Perkins'in yer aldığı albümdeki söz ve müziklerde de Momsen ile Philips'in imzası var. Son iki yıl otantik bir sound arayışında şarkı yazımına devam eden ikili bunu bulduklarına kanaat getirdiklerinde albüm hazırlıklarına girişmişler ama nihayetinde kendini pek nereye koyacağını bilemeyen bir albüm olmuş. Blues esintisi de var albümde, hard rock da, yeri geldiğinde alt-metal ve nu metal tınısı da çalınıyor kulağa. Grubun ismini duyurmasını sağlayan Make Me Wanna Die albümün de en iyi parçası. Taylor Momsen'in sesi beklenmedik derecede iyi ama şarkılarının sözleri ve müzikleri için biraz daha ekmek yemesi lazım gibi duruyor. Gene de rock star olmaya özenen kız çocuğu triplerinin ötesinde yetkin bir çalışma olduğunu da söylemek lazım. Biraz daha pişmesi lazım sadece.