Salı, Ekim 23, 2018

Sorry For Your Loss


Yalan söylemeyeyim, bu diziyi izlemiş olmamın yegane sebebi Elizabeth Olsen'in varlığı idi. Diziyi bitirdiğimde gördüm ki izlemeye değer Olsen'dan başka bir şey de yokmuş. Hoş, "Rabbit Hole" gibi mevzu üzerine yapılmış iyi filmler akla gelince kocasının ölümünün ardından kaybıyla cebelleşen bir kadının hikayesi kağıt üzerinde ilginç duruyor durmasına ama 30'ar dakikadan 10 bölümlük bir dizi materyali de taşımıyor. En azından bu dizinin becerebildiği bir şey değil bu. 
 

Olsen'in canlandırdığı Leigh'nin eşinin ölümünden belli bir zaman sonrasını anlatıyor dizi. Arada flashbacklerle evlilikleri ve ilişkilerine dair fikir de ediniyoruz. Beraber yaşamakta olduğu annesi ve kız kardeşi, pek de yakın olmadığı babası, ölen eşinin erkek kardeşi de hikayeye girip çıkıyorlar ama dizinin genel konusu Leigh'nin kocasının neden öldüğü, yaşarkenki sıkıntıları ve Leigh'nin bunlardan ne denli haberdar olduğu gibi noktalardan ilerliyor. İlk bölümler arkada kalanların kederle tribin birbirine girdiği nöbetler geçirdiği sahneleri izletirken ileriki bölümlerde merhum karakter üzerinden depresyonun ne derece yıkıcı biz rahatsızlık olabileceği üzerine akılda kalıcı bir iki kelam etmeyi başarıyor dizi. Özellikle 5. bölüm dizinin zirvesi denebilir. Sonraki 5 bölüm ise dizinin hızla irtifa kaybettiği ve soluğunun bitişe yetmediği bir periyot.
 

Ölümün etrafına örülen gizem perdesi çabuk kalkınca esas iki karakter üzerine söylenebilecek şeyleri de erken tüketmiş dizi. Diğer karakterler üzerinden hikayenin zenginleştirilememesi de eklenince gereksiz uzayan bir hüviyete bürünmüş. Yan karakterlerden hiç birinin hikayesini ilgi çekici bir tarafı yok. Bunda ultra liberal nitelikte insanların ultra liberal kaygılarını anlatan bir yapısı olmasının yanı sıra oyunculukların da etkisi büyük. "Last Jedi"daki performansıyla Star Wars hayran kitlesinin yoğun eleştirileriyle bu yıl gündem olan Kelly Marie Tran burada da kızkardeşi canlandırıyor. Irkçılık gazlı eleştirilere elbet karşıyız ama kızın oyunculuğunda da hakikaten böyle bir gösterişçi, insanı rahatsız eden yapmacık bir şeyler var ve bu dizide bir hayli göze batıyor. Anneyi canlandıran oyuncu için de aynı şeyleri söylemek mümkün. Yan karakterlerden bir tek kayınbiraderi canlandıran Jovan Adepo akılda kalıcı bir performans sergilemiş.
 

"Spectacular Now" ile tanınan James Ponsoldt ile Elizabeth Olsen'in yapımcılığında çekilen dizi streaming alemine giriş derdindeki Facebook Watch üzerinden ücretsiz izlenebiliyor. Yorumlara bakılırsa izleyen herkeste olumlu bir intiba bırakmış gibi ama çok da bir gürültü patırtı da koparmadığı aşikar. Feci şekilde pastadan pay koparmanın derdine düşmüş gibi görünen çömez Facebook Watch'un dişli rakipleriyle mücadele için daha ses getirecek işlere ihtiyacı var.