Cuma, Ekim 09, 2020

The Babysitter (2017) - McG

2014 Kara Listesinde (Hollywood'da henüz çekilmemiş -faraza- en iyi senaryoların yer aldığı bir liste) yer alan Brian Duffield'ın korku-komedi senaryosu "The Babysitter", yönetmen McG'nin dikkatini Hollywood'dan önce cekmiş olacak ki listeye girmeden satın almış. Duffield'ın yazdığı ilk şey olmasa da  ilk filme çekilen senaryosu olma özelliği taşıyan yapımın önce sadece yapımcılığına niyetlenen McG sonradan yönetmeye de karar vermiş, iyi de yapmış çünkü filmin özel bir hale bürünmesinde kendisinin yönetmenlik dokunuşların payı büyük.
 

12 yaşına geldiği halde hala bir bakıcısı olan Cole'un (Judah Lewis) şansı şu ki söz konusu bakıcı Bee (Samara Weaving) gören herkesi kendine hayran bırakan bir hatun. Cole ile de süper anlaşıyorlar. Fakat bir gece kendisi uyuduktan sonra Bee'nin ne yaptığını merak eden Cole uyuma kısmını pas geçince görmemesi gereken şeylere şahit oluyor ve Bee ile aralarındaki dinamik bi gecede tamamiyle değişiyor.
 


Klip yönetmenliğinden gelen McG bu altyapısını rahatlıkla kullanabileceği bir materyal bulduğunun farkına erken varmış belli ki bunun tadını çıkarmış sonuna kadar.  İçinde yer aldığı türe saygıda kusur etmeden büyüme sancıları üzerine gırgır bir hikaye anlatma derdinde olan yönetmen senaryoyu ses ve kurgu tasarımı ile olsun, müzikli bölümlerinin yaratıcılığı ile olsun bir tık yukarı taşımayı başarmış. Öte yandan korkudan çok komediye oynuyor olsa da bir korku filmi olarak da en azından gore kısmının hakkını vermiş yönetmen ve ekibi. Genellikle kimsenin hayırla yadetmediği ama bence biraz fazla yersiz üstüne gidilen "Terminator Salvation"ın yönetmeni olarak  bilinse de çoğunluk tarafından, filmografisine bakıldığında genelde seyircisine iyi vakit geçirtmek dışında bir gayesi olmayan bir isim McG; ne istediğini neye kifayeti olduğunu bilen bir yönetmen esasında. "Babysitter"ı çok da hatırda yer etmeyen diğer filmlerinden farklı kılan ise Duffield'ın parlak senaryosu ve rollerine cuk oturan kastı. 



Filmin oyuncu kadrosu doğru oyuncu seçiminin filmi ne kadar üste çekebileceğini güzel örneklerinden biri. Hikayenin merkezinde yer alan Samara Weaving ve Judah Lewis ikilisinin aralarındaki kimya dört dörtlük, zaten Weaving bu filmden sonra aldı yürüdü. Kan kültünün üyelerinden tişörtsüz Max'i canlandıran Robbie Amell bu ikiliden en çok sahne çalan isim. Karakterinin ikinci filmdeki halini düşününce biraz kahredici olsa da genç oyuncu Emily Alyn Lind komşu kızı Melanie rolünde çok sevimli. Filmin gizli yıldızları ise Cole'un ebeveynlerini canlandıran Len Marino ve Leslie Bibb ikilisi. Keşke Mel'in babası rolünde Chris Wylde'a da bunlar kadar yer açılsaymış, ikinci filmdeki etkileşimlerine bakılırsa o da parlayacakmış kesin.

 

Geçenlerde çıkan "Killer Queen"in ardından izlendiğinde halefine karşı üstünlüğünü insana bir kez daha hatırlatan bir film "The Babysitter". Ola ki gözden kaçıranlar falan olduysa 3 senedir, mutlaka bir şans verin.