Perşembe, Ekim 07, 2021

The Addams Family 2


Bundan tam iki yıl önce Cadılar bayramında gösterime giren "The Addams Family" izleyen kimsenin hatrında çok iz bırakmamış olsa da dünya çapında 200 milyon dolar civarında hasılat yapmayı başarmış, stüdyosuna 76 milyon dolar kar yaparak o yılın en iyi para bırakan yapımlarından biri olarak anılmıştı. Hal böyle olunca bir devam filminin gelmesi de kaçınılmaz oldu tabii ve ilk filmin arkasında yer alan ekibin neredeyse tamamı ikincisi için de çalışmaya başladılar.


Normalde benim bildiğim animasyonların yapım süreçleri bir 3-4 yılı buluyor ama yaratıcı ekip artık ne kadar hazır bir hazır materyalden hareket ediyorsa  ilk filmin gösterime girdiği hafta stüdyo tarafından 2021'de gösterime girecek bir devam filminin geleceği duyurusu yapılmıştı. Ergenlikle birlikte sesi değişmiş Finn Wolfhard'ın haricinde (ailedeki oğlan çocuğunun sesi) seslendirme kadrosunun tamamı bu filmde de görevlerinin başına gelmiş. Kadrodaki yeni isimse hikayenin kötü adamına ses veren Bill Hader.


Yapımcı stüdyo MGM, aynı damardan bir başka animasyon olan "Hotel Transylvania"nın dördüncüsü ile gişede güreşmesin diyerekten filmi sinemalarla aynı gün streaminge de salma kararı almıştı. O film sonradan Ocak ayına ertelenmesine rağmen artan varyant vakaları sebebiyle MGM stratejisini değiştirmeyip filmi tüm platformlarda gösterime soktu.


Okulundaki gerçekleştirilen bir bilim fuarında evcil ahtapotundan alık amcası Fester'a gen transferi yaparak zeka seviyesinin arttırılabileceğini gösteren Wednesday, hayvanların zekasını arttırmanın derdinde olan ama şimdiye kadar hep grotesk sonuçlar elde etmiş ünlü bilim adamı Cyrus Strange'in dikkatini çekmeyi başarıyor. Aile daha da kaynaşsın diye çıkılmış bir ülke turunda Addams'ların gerçek ailesi olmadığını söyleyerek Wednesday'in aklını çelen Cyrus Gomez ile Morticia'yı derinden üzse de kızlarının peşini bırakmıyorlar tabii.
 

Klasik aile yapısının ne kadar uzağında olursa olsunlar ebeveynler ile çocuk ilişkisi üzerinden sıcak olmaya teşne bir hikaye anlatmaya çalışan "The Addams Family 2" bunu bir nebzeye kadar başarabilse de karakterler Cyrus'ın malikanesine vardıktan sonra zıvanadan çıkıyor film. Mevzubahis gen aktarımı muhabbetini ne hikmetse "body-horror"a eviren yapım ekibi son tahlilde çocuklar için bir film yaptıklarını unuttular heralde. Neticede dokunaklı desen dokunaklı değil, komik desen o hiç değil, ancak öncülünün bir tık üstüne çıkmayı becerebilen bir yapım "The Addams Family 2".