Pazar, Mart 15, 2020

Kick-Ass 2: The Game (2014)


Zaten kötü olan ilk oyunu oynadığımın üzerinden yıllar geçmiş, ikinci film için de yeni bir oyun yaptıklarından yeni haberim oldu. Boşuna da değilmiş cehaletim, duymaz olaydım.


Oynanış çok basit, en olumsuz anlamda basit. Kick ass olarak oynuyorsunuz ve elinizdeki batonları ve tekmelerinizi kullanarak rakibinizi pataklamanın yanı sıra gelen saldırıları da karşılık verebiliyorsunuz. Başka da söylenecek bir şey yok, tüm oyun boyunca bununla devam ediyorsunuz. İlerledikçe yeni bir silaha ya da yeni bir komboya sahip olmak diye bir şey yok. Başta bir nebze eğlenmek mümkün olsa da çok kısa sürede aynı hareketler ve dövüşler bayıcı hale geliyor. Dövüşler yavaş ve rakipler size olması gerektiği ölçüde zorluk çıkartacak bir mücadele sergilemeden telef olup gidiyorlar. Bir de final hareketlerdeki animasyonları atlayabilmemize izin vermiyor oyun, o yüzden ikide Kick-ass'in birinin kolunu bacağını kırmasını yavaş çekimde izlerken buluyoruz kendimizi. İlk birkaç sefer ilgi çekici olsa da bir süre sonra bayıyor. Bir başka anlamadığım nokta da niçin Hit-Girl olarak oynayamadığımız, yanlış hatırlamıyorsam ilk oyunda mümkündü çünkü bu. Yapay zeka tarafından kontrol edilerek yanımızda yer alsaydı bile en azından bir çeşitlilik katabilirdi.


Kamera açısı oyundaki en büyük rakiplerinizden biri zira birkaç saniyede bir görüş açınızı doğrultmak için kamerayla uğraşır buluyorsunuz kendinizi. Batonlarla tekmeleriniz düzgün bir kombo halinde kullanmadığınız takdirde çok da kayda değer bir ziyana yol açamıyorsunuz karşı tarafta, haliyle oyun gereksiz uzuyor. Zaten leveller içinde save yapma olanağı da verilmemiş, hasbelkader ölürseniz bölüme en başından başlamanız icap ediyor. 


Chloe Moretz bu oyunda seslendirme yapmış gibi görünüyor resmi kayıtlarda ama hiç benzetemedim ben. Filmin kadrosundan başka bir isim de yok, yerlerini alanlar da çok kifayetsiz. Velhasılı vakit kaybı,başka bir şey değil.