Pazartesi, Nisan 05, 2021

Every Breath You Take


Çıkış noktası 2012'lere dayanan bir film. O vakitler Rob Reiner'ın yönetmesi, başrollerde de Harrison Ford ve Zac Efron'ın yer alması planlanıyormuş. Sonrasında uzunca bir süre kimse dönüp ilgilenmediği proje 2 yıl önce çekim aşamasına geçiverdi birden;  Casey Affleck, Sam Claflin ve Michelle Monaghan ana kaarkterleri canlandıracağı filmin yönetmenliğini Christine Jeffs ("Sylvia","Sunshine Cleaning") üstlenecekti. Çok geçmeden Jeffs'in de yerini bir iki sene önce Margot Robbie ile Simon Pegg'in yer aldığı "Terminal" isimli bir filme imza atmış olan Vince Vaughn'a bıraktığı duyuruldu ve çekimlere başlandı. Filmi izledikten sonra insan çok daha iyi senaryolar kendine finansman bulamazken bu projede ne görülmüş ve aradan bunca zaman geçtikten sonra bu kadar ısrar edilmiş merak etmekten kendini alamıyor.


Oğlunu bir trafik kazasında kaybetmiş olmanın acısını hala atlatamamış bir psikiyatrın (Casey Affleck) hastalarından birisinin (Emily Lind) intiharıyla hayatının daha gerilimli hale gelmesinin hikayesi bu. Gerilimin sebebi de ölen kızın kardeşi olduğunu söyleyen adamın (Sam Claflin) psikiyatrın karısına (Michelle Monaghan) ve kızına (India Eisley) musallat olması. Çatırdayan aile dinamiklerinin dışardan gelen harici saiklerle dağılmaya başlaması insana ister istemez "Teorama" ya da "Visitor Q" gibi sıradışı örnekleri hatırlatıyor ama bu filmin o taraklarda bir bezi yok. 

Çıkış noktası itibariyle 90'lardan fırlayıp gelmiş bir gerilim intibası uyandırsa da çok geçmeden içeriğinin alelade bir televizyon filminden ileri gidemediğini aşikar ediyor film. Çekildiği mekanın doğal güzelliklerini başarıyla yansıtan görüntü çalışması bu durumu bir nebze perdelemeyi başarıyor. Hepsi iyi kötü bilinen isimlerden kurulu oyuncu kadrosu da filmi bir tık yukarı çekiyorlar ama gerek Affleck gerekse de Monaghan'ın filmi gelir amaçlı yaptıkları performanslarından anlaşılıyor. Özellikle Affleck neredeyse bütün filmi uyurgezer modda geçiriyor desek yeri. Bir tek Claflin ikinci sınıf film demeyip elinden geleni ardına koymamış ama o da tabii bir yere kadar. Germeden sıkan bir gerilim filmi.